Vlinders kleurplaten

Vlinders

Vlinders behoren tot de insectenfamilie Lepidoptera, wat “geschubde vleugels” betekent. Ze hebben vier vleugels bedekt met kleine schubben die licht reflecteren en de kleuren produceren die we zien. Vlinders beginnen eieren te leggen op een specifieke plant die later hun voedselbron zal worden. Na het uitkomen worden ze rupsen genoemd en brengen ze het grootste deel van hun tijd door met eten en groeien. Na een paar weken vormen ze een pop (of cocon), waar ze een metamorfose ondergaan en veranderen in een volgroeide vlinder. Afhankelijk van de soort kunnen vlinders weken of zelfs maanden leven.

Als het gaat om vlinders kleurplaten, vindt u online veel opties. Sommige hebben ingewikkelde patronen en ontwerpen die perfect zijn voor oudere kinderen, terwijl andere grote, eenvoudige vormen hebben die ideaal zijn voor jongere kunstenaars. Je kunt foto’s vinden van allerlei soorten vlinders, van felgekleurde monarchvlinders tot tere, donkere zwaluwstaartvlinders.

kleurplaten vlinders 26
kleurplaten vlinders 25
kleurplaten vlinders 24
kleurplaten vlinders 23
kleurplaten vlinders 22
kleurplaten vlinders 21
kleurplaten vlinders 20
kleurplaten vlinders 19
kleurplaten vlinders 18
kleurplaten vlinders 17
kleurplaten vlinders 16
kleurplaten vlinders 15
kleurplaten vlinders 14
kleurplaten vlinders 13
kleurplaten vlinders 12
kleurplaten vlinders 11
kleurplaten vlinders 10
kleurplaten vlinders 9
kleurplaten vlinders 8
kleurplaten vlinders 7
kleurplaten vlinders 6
kleurplaten vlinders 5
kleurplaten vlinders 4
kleurplaten vlinders 3
kleurplaten vlinders 3
kleurplaten vlinders 2
kleurplaten vlinders 2
kleurplaten vlinders 1
kleurplaten vlinders 1

Een van de meest fascinerende dingen aan vlinders zijn de kleuren en patronen die ze vertonen. Sommige vlinders, zoals de blauwe vlinder, hebben een prachtige metallic kleur die schittert in het zonlicht. Anderen, zoals de zebravlinder, hebben zwart-witte strepen die een zebra nabootsen. Je kunt elke gewenste kleur kiezen bij het inkleuren van de vlinderpagina op de online kleurtool op de website Kleurplatenwk.nl, maar het zal leuk zijn om te proberen de werkelijke kleuren zo goed mogelijk te benaderen.

Content Protection by DMCA.com
Bekijk meer  Schaap