Sint Maarten Kleurplaten

Sint-Maarten, ook wel Sint-Maarten van Tours genoemd, is een christelijke heilige die in de 4e eeuw leefde. Hij wordt erkend als de patroonheilige van Frankrijk, soldaten, gewetensbezwaarden, bedelaars en wijnmakers. Sint Maarten wordt gevierd op 11 november, wat in veel landen ook als Wapenstilstandsdag wordt gevierd.

Voor Kleurplaat Sint Maarten kun je afbeeldingen vinden die zijn leven vertegenwoordigen en symbolen die met hem verbonden zijn. Enkele veelvoorkomende afbeeldingen kunnen zijn:

  • Sint-Maarten te paard: Een populaire afbeelding toont Sint-Maarten die zijn mantel deelt met een bedelaar terwijl hij te paard is. Dit vertegenwoordigt zijn daad van vriendelijkheid en naastenliefde. Je kunt het paard inkleuren met bruintinten en de mantel met verschillende tinten rood of paars.
  • Bisschopskleding: Sint Maarten diende als bisschop in Tours, dus je kunt kleurplaten vinden waarop hij te zien is in zijn bisschopsgewaad, terwijl hij een crozier (bisschopsstaf) vasthoudt. Het gewaad kan gekleurd zijn in de kleuren wit, crème of lichtgrijs, en de crozier kan gekleurd zijn in goud of zilver.
  • Symbolen: Symbolen die verband houden met Sint Maarten zijn onder meer een gans en een zwaard. De gans symboliseert een incident in zijn leven waarbij hij zich tussen de ganzen verstopte om te voorkomen dat hij tot bisschop zou worden gewijd. Het zwaard vertegenwoordigt zijn militaire dienst. Deze symbolen kunnen realistisch of creatief worden gekleurd op basis van uw voorkeur.
  • Kerkelijke taferelen: Op kleurplaten kan Sint Maarten ook worden afgebeeld in een kerk of tijdens religieuze activiteiten. Je kunt het gebouw kleuren met grijs-, bruin- of baksteenkleuren en details toevoegen, zoals glas-in-loodramen of kruisen.

Houd er rekening mee dat de specifieke afbeeldingen en kleuren voor kleurpagina’s van Sint Maarten kunnen variëren, en het is altijd het beste om uw creativiteit en persoonlijke voorkeuren te gebruiken bij het kleuren.

 

 

 

 

 

Kleurplaat Sint Maarten18 Kleurplaat Sint Maarten17 Kleurplaat Sint Maarten16 Kleurplaat Sint Maarten15 Kleurplaat Sint Maarten14 Kleurplaat Sint Maarten12 Kleurplaat Sint Maarten11 Kleurplaat Sint Maarten10 Kleurplaat Sint Maarten9 Kleurplaat Sint Maarten8 Kleurplaat Sint Maarten7 Kleurplaat Sint Maarten6