Kleuren verbeteren het welzijn van lichaam en geest | WK (World Kids)

Als kunst leraar kan ik je vertellen dat kleuren meer zijn dan alleen maar esthetisch aangenaam. Chromotherapie kan ons helpen ons fysieke en psychologische welzijn te verbeteren. Elke kleur is als het ware een natuurlijk medicijn voor onze gezondheid. Kleuren hebben een belangrijke invloed op onze emoties en kunnen ons helpen ons beter te voelen. Volgens de kleurentherapie mogen kleuren niet worden onderschat; het zijn krachtige bondgenoten voor ons welzijn.

Kleur niet alleen diepe emoties kan ontlokken, maar ook een fysiek effect kan hebben. Blauw kalmeert de geest en verbetert de ademhaling, terwijl oranje vreugde stimuleert en de schildklier activeert. Het kleurenpalet is oneindig en kan ons welzijn echt ten goede komen. Laat kleur je helpen je beter te voelen!

Interessant om te weten dat chromotherapie stelt dat er voor elke fysieke aandoening een chromatisch tegenmiddel is. Ontdek nu welke kleuren de stemming en gezondheid kunnen verbeteren.

Kleuren verbeteren het welzijn van lichaam en geest

Rood

Rood is een kleur met twee kanten. Enerzijds straalt het hete energie en fysieke kracht uit, waardoor passie wordt overgedragen. Anderzijds kan het de hersenen doen denken aan gevaar. Maar deze kleur heeft ook positieve effecten op lichaam en geest. Het verhoogt de hartslag en bloedcirculatie, terwijl de ademhaling en leverfunctie gestimuleerd worden. Het heeft ook ontstekingsremmende effecten die de pijn kunnen verminderen, zelfs door er alleen naar te kijken.

Blauw

Blauw kalmeert! Kijk naar iets blauws om je hartslag, ademhaling en druk te verminderen. Het heeft een rustgevend effect op je psyche en vermindert fysieke en mentale onrust.

Geel

Wist je dat geel een van de favoriete kleuren is onder sporters? Het heeft een onbewuste invloed op je lichaam door het verhogen van je reflexen en spierspanning. Daarnaast helpt het ook bij het reinigen, ontgiften en beter verteren van voedsel. Psychologisch gezien is geel de kleur van geluk en welzijn. Dus waarom niet kiezen voor geel tijdens je volgende trainingssessie?

Bekijk meer  4 tips om kinderen kleuren te leren herkennen | WK (World Kids)

Oranje

Oranje is een warme kleur die ontstaat uit de mix van geel en rood, twee zeer nuttige kleuren. Naast het feit dat deze kleur er mooi uitziet, kan het ook fysiek voordelen bieden. Het kan bijvoorbeeld de schildklier stimuleren en de werking van de milt verbeteren. Daarnaast heeft het ook mentale voordelen. Oranje kan een opbeurend effect hebben, waardoor je enthousiaster, positiever en optimistischer wordt.

Groente

De kleur groen is uniek omdat het zowel warme als koele tinten combineert. Het heeft een positief effect op het lichaam door het herstellen van functies en optimaliseren van bronnen. Zelfs de afgifte van hormonen wordt gereguleerd. Op mentaal niveau werkt groen rustgevend en kan het angst verminderen. Kortom, groen heeft vele voordelen voor zowel de fysieke als mentale gezondheid.

Indigo

“Indigo”, een bijzondere blauwtint, kan bijdragen aan de ontwikkeling van onze geest en intellectuele capaciteiten. Deze intense en opvallende kleur heeft iets magisch en bovennatuurlijks, en het is dan ook niet verrassend dat deze vaak wordt geassocieerd met tovenaars en feeën in sprookjes en films. Bovendien bevordert indigo ook onze intuïtie en begrip, en kan het ons intelligentieniveau verhogen.

Roze

Confetti is de perfecte zoete traktatie die rust brengt en veel lelijke dingen in het leven kleurrijk kan maken. Deze kleur staat voor harmonie, vrouwelijkheid, spiritualiteit en vrede. Als poeder kalmeert het de geest en kan het angst en depressie verminderen.

Zwart

Zwart is nog steeds een springlevende kleur van zelfvertrouwen, ondanks wat veel mensen denken. Het straalt mysterie, klasse, charme en verfijning uit en dat maakt het populair in de wereld van mode en schoonheid. Het dragen ervan geeft ons een boost van kracht en stijl.

Bekijk meer  Veel unieke ideeën die kinderen kunnen gebruiken bij het kleuren | WK (World Kids)