Mandala Kleurplaten

Het woord “mandala” komt uit het Sanskriet, de Indiase taal, wat cirkel of middelpunt betekent. Mandala’s zijn een vorm van spirituele kunst die veel voorkomt in het hindoeïsme en boeddhisme. Oorspronkelijk werden ze gebruikt als visueel hulpmiddel bij meditatie. Boeddhistische monniken maakten ingewikkelde en kleurrijke mandala’s van zand op heilige plaatsen, die ze vervolgens vernietigden om de vergankelijkheid van de wereld aan te duiden.

Het aantrekkelijke aan mandala kleurplaten is dat het holistisch is, wat betekent dat elk element dat het creëert, nodig is voor de algehele vorm. Het heeft geometrische basisvormen zoals vierkanten, cirkels en driehoeken die in parallelle ontwerpen zijn gerangschikt. Symbolen in Mandala-kunst variëren van dieren, planten en vormen, elk met een specifieke betekenis erachter.

Kleuren in de mandala kunnen verschillende interpretaties hebben van cultuur tot cultuur. In de Indiase cultuur staan ​​kleuren voor verschillende emoties, rood voor passie, groen voor vrede en geel voor kennis. Andere kleuren zijn ook blauw voor kalmte, paars voor kracht en roze voor liefde.

Mandala-kunst is nog steeds belangrijk in de moderne tijd en wordt door vele culturen over de hele wereld omarmd. Het wordt gebruikt als hulpmiddel voor mindfulness en ontspanning. Het maken van een mandala kan worden omgezet in een activiteit om te ontspannen, te focussen en iemands creatieve vermogens te verkennen. Er zijn geen regels of stappen voor het maken van een mandala; je kunt elk medium gebruiken, zoals kleurpotloden, verf of stiften, om je eigen unieke kunstwerk te maken hier bij Kleurplaten WK.

mandala kleurplaten mandala kleurplaten mandala kleurplaten mandala kleurplaten mandala kleurplaten mandala kleurplaten mandala kleurplaten mandala kleurplaten mandala kleurplaten mandala kleurplaten mandala kleurplaten mandala kleurplaten