ErrorException Message: Argument 2 passed to WP_Translation_Controller::load_file() must be of the type string, null given, called in /home/kleurplatenwk.nl/public_html/wp-includes/l10n.php on line 838
https://kleurplatenwk.nl/wp-content/plugins/dmca-badge/libraries/sidecar/classes/ Kleurplaten Kerstmis | Kleur Online Bij Kleurplaten WK

Kerstmis

Kerstmis is de tijd van het jaar waarin we samenkomen met onze dierbaren en delen in de geneugten van de feestdagen. Als kunstdocent heb ik met eigen ogen gezien hoe enthousiast studenten zijn tijdens de vakantie. Ze waren geïntrigeerd door de kleurrijke versieringen en het idee dat de kerstman op kerstavond de wereld rond zou vliegen. Maar wat betekent kerst eigenlijk? We zullen de betekenis van Kerstmis nader bekijken en de afbeeldingen bekijken die we vaak zien op kerstkleurplaten voor kinderen.

Als we aan Kerstmis denken, is het eerste beeld dat bij velen van ons opkomt de Kerstman en zijn rendieren. Maar waar komt deze mythe vandaan? De kerstman, of Sinterklaas, was een bisschop uit de vierde eeuw die bekend stond om het geven van geschenken aan kinderen op zijn feestdag, 6 december. Deze traditie gaat verder in Europa. Europa, waar een grappige man gekleed in rood en wit op bezoek zou komen Kerstavond om cadeautjes te geven aan kinderen. In Noord-Amerika werd het beeld van de kerstman nog prominenter met illustraties van kunstenaars als Thomas Nast en Haddon Sundblom.

Een andere populaire afbeelding op kleurplaten kerstmis is de kerstboom. De oorsprong van de kerstboom is terug te voeren op oude Egyptische en Romeinse tradities waar ze de boom zouden versieren met fruit en kaarsen tijdens de winterzonnewende. In de 16e eeuw begonnen de Duitsers planten in huis te halen en ze te versieren met appels, noten en peperkoek. Deze traditie verspreidde zich over heel Europa en werd in de 19e eeuw naar Noord-Amerika gebracht.Tegenwoordig is de kerstboom een ​​symbool van de feestdagen en het middelpunt van veel huizen.

De kerststal is een andere populaire afbeelding op kleurplaten voor Kerstmis. De kerststal toont de geboorte van Jezus Christus, van wie christenen geloven dat hij de Zoon van God is. Het verhaal van Jezus’ geboorte wordt verteld in de Bijbel en is een centraal onderdeel van het christelijk geloof. Kerststallen bevatten vaak onder andere de karakters van Maria, Jozef, Baby Jezus en de Wijzen. Deze afbeelding dient als herinnering aan de ware betekenis van Kerstmis en waarom we het vieren.

Zuurstokken en peperkoekhuisjes zijn andere populaire afbeeldingen op kleurplaten voor Kerstmis. De zuurstokken zouden de schurk van de herder voorstellen en waren oorspronkelijk allemaal wit, maar in de 20e eeuw werd er een rode streep aan toegevoegd.De peperkoekhuisjes waren geïnspireerd op sprookjes.De klassieke Hans en Grietje. Deze afbeeldingen zijn herinneringen aan de zoete lekkernijen en feestelijke gerechten waar we tijdens de feestdagen van genieten.

Als we deze afbeeldingen inkleuren op de Kleurplaten WK website, worden we herinnerd aan de magie van Kerstmis en de vreugde die het ons brengt. We houden rekening met het geloof en de tradities die van generatie op generatie zijn doorgegeven. En we vieren de feestdagen met familie en vrienden. Dus terwijl we de feestdagen verwelkomen, laten we de ware betekenis van Kerstmis onthouden en de herinneringen koesteren die we creëren met onze dierbaren. Prettige Feestdagen!