Zonnebloem tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK

Zonnebloemen zijn aantrekkelijke planten die veel voorkomen in velden en tuinen over de hele wereld, en ze zijn geliefd vanwege hun felgele bloemblaadjes en grote hart. In deze blogpost deel ik enkele tips voor het Zonnebloem tekenen en laat ik je zien hoe je een mooie en realistische illustratie kunt maken die je met trots zult delen met je familie en vrienden.

Begin met een basisschets

Om een ​​Zonnebloem tekenen, moet je beginnen met een eenvoudige schets van de basisvorm van de bloem. Teken een ovaal in het midden van de pagina en voeg er vervolgens een grote cirkel omheen om de bloemblaadjes weer te geven. Probeer de lijnen licht en vaag te maken, zodat je ze later gemakkelijk kunt wissen.

Details toevoegen

Als je eenmaal een basisvorm hebt, kun je beginnen met het toevoegen van details. Teken individuele bloembladen rond de rand van de cirkel, gebruik licht gebogen lijnen naar een punt. Teken vervolgens het midden van de bloem met behulp van kleine cirkels of stippen om de kralen weer te geven.

Kleur je zonnebloemen

Traditioneel zijn zonnebloemen geel, maar je kunt ook oranje, rood of andere kleuren gebruiken voor je illustraties. Gebruik kleurpotloden, stiften of verf om de bloembladen en het midden te bedekken met de gewenste kleur. Voeg schaduwen toe aan je zonnebloem om deze er realistischer en driedimensionaal uit te laten zien.

Voeg meer details toe

Voeg ten slotte wat meer details toe aan je zonnebloem om hem te laten opvallen. Voeg wat schaduwen toe aan de bloembladen om ze diepte te geven en gebruik een dunne zwarte pen of stift om enkele lijnen aan te brengen in het midden van de bloem om de zaden weer te geven.

Bekijk meer  Trein tekenen

Maak het uniek

Alle zonnebloemen zijn anders, dus voel je vrij om te experimenteren en je eigen unieke ontwerpen te maken. Probeer eens een bos zonnebloemen bij elkaar te tekenen of teken de boom vanuit verschillende hoeken. Gebruik verschillende kleuren en technieken om verschillende effecten te creëren. Laat je creativiteit de vrije loop! Hier is de gedetailleerde tutorial van tekenleraar Becky Gomez over hoe je gemakkelijk zonnebloem tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK:

Zonnebloem tekenen banner

STAP 1: Bepaal de grootte van de zonnebloem die je wilt tekenen. Gebruik de eenvoudige geometrische vormen om de bloemen en de stelen van de zonnebloem te plaatsen.

zonnebloemen tekenen 2

STAP 2: Specificeer de middelste delen van de bloemen met de cirkels, evenals de middelpunten van deze bloemharten. U kunt de stippeltechniek gebruiken voor het midden van de bloem. Markeer de positie van de bladeren en stelen.

zonnebloemen tekenen 3

STAP 3: Gebruik de violette cirkels om de bovenrand van de eerste rij bloemblaadjes te tonen. Maak een schets van de bladeren onder een kleinere bloem.

zonnebloemen tekenen5

STAP 4: Gebruik rechte lijnen of krommen om de centrale lijnen van bloembladen te markeren.

zonnebloemen tekenen6

STAP 5: Ga verder met de gedetailleerde tekening van de bloemblaadjes. Laat ze er anders uitzien, zodat de foto realistischer wordt. Teken de bladeren op de stelen.

zonnebloemen tekenen7

STAP 6: Teken de bloemblaadjes van de tweede rij.

zonnebloemen tekenen8

STAP 7: Teken de bloemblaadjes van de derde rij. We kunnen alleen hun tips zien. Teken de stelen, voeg enkele bladdetails toe.

zonnebloemen tekenen1

STAP 8: Contour, proberen de dikte en zwartheid van de lijn te variëren. Vergeet niet om onnodige lijnen te wissen en uw slagen te intensiveren. En je zonnige zonnebloem is klaar!

Bekijk meer  Tulp tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK

zonnebloemen tekenen9