Wolf tekenen

Een wolf is een vleesetend zoogdier dat behoort tot de familie Canidae en nauw verwant is aan gedomesticeerde honden. Wolven staan bekend om hun sociale gedrag, sterke roedelstructuur en aanpassingsvermogen aan verschillende habitats. Ze hebben een onderscheidend uiterlijk met een sterk, slank lichaam, scherpe gelaatstrekken en een dikke bontjas die in kleur kan variëren van grijs tot bruin, zwart en zelfs wit. Het tekenen van een wolf kan in een paar eenvoudige stappen worden opgesplitst. Hier is een eenvoudige methode om een eenvoudige Wolf tekenen makkelijk:

Wolf tekenen3

STAP 1: Markeer de breedte en hoogte van de afbeelding. Teken twee ovalen voor het hoofd en lichaam van de wolf. Trek een lijn door het midden van de kop van de wolf.

Wolf tekenen2

STAP 2: Teken de vorm van het lichaam en de nek van de wolf. Voeg een richtlijn toe voor zijn staart.

Wolf tekenen4

STAP 3: Bepaal waar de poten komen en de verhoudingen van het hoofd van de wolf.

Wolf tekenen7
STAP 4: Schets de vormen van zijn poten en neus.

Wolf tekenen6

STAP 5: Schets de tenen, staart, oren, neus en ogen.

Wolf tekenen1

STAP 6: Teken de klauwen. Verfijn de vormen van het hoofd, de nek, de ogen en de neus en voeg meer details toe.

Wolf tekenen8

STAP 7: Geef contouren aan de wolf en probeer de dikte en donkerheid van de lijn te variëren. Teken zorgvuldig de details en voeg de grond toe. Wis alle richtlijnen.

Wolf tekenen5

Een wolf tekenen hoeft niet moeilijk te zijn. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je eenvoudig een wolf tekenen die er realistisch en gedetailleerd uitziet. Vergeet niet om te beginnen met basisvormen, de details toe te voegen, aan de benen en poten te werken en de laatste hand te leggen. Met een beetje geduld en oefening kun je gemakkelijk en vol vertrouwen wolven tekenen. Veel tekenplezier!

Bekijk meer  Olifant tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK