Uil tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK

De uil is een soort roofvogel die bekend staat om zijn kenmerkende uiterlijk, waaronder een grote kop met naar voren gerichte ogen, een gehaakte snavel en het vermogen om zijn kop bijna 180 graden te draaien. Uilen staan ​​bekend om hun uitstekende nachtzicht en stille vlucht, waardoor ze effectieve nachtelijke jagers zijn. In dit bericht hierboven zal ik enkele interessante feiten over uilen delen en enkele tips geven over hoe je Uil tekenen makkelijk.

Uil tekenen2

STAP 1: Markeer de breedte en hoogte van de afbeelding. Markeer een tak. Teken een ovaal voor de kop van de uil. Voeg een lijn toe die zal fungeren als het midden van de vogelkop.

Uil tekenen4

STAP 2: Teken een ovaal voor het lichaam af. Definieer de plaatsen voor de ogen met een lijn.

Uil tekenen5

STAP 3: Toon de vorm van het hoofd en de oorpluimen.

Uil tekenen7

STAP 4: Definieer een vleugelvorm en de nek van de uil.

Uil tekenen3

STAP 5: Maak een schets van de gezichtsschijf. Teken met vloeiende lijnen de poten van de uil en eindig met de lichaamsvorm.

Uil tekenen6

STAP 6: Teken tenen, een snavel, een staart en ogen.

Uil tekenen1

STAP 7:  Werk aan de uil en let op details zoals veren, klauwen, de snavel, oogleden en delen van de tak.

Uil tekenen9

STAP 8: Contour, proberen de dikte en zwartheid van de lijn te variëren. Voeg meer details toe. Wis alle hulplijnen.

Uil tekenen8

Geïnspireerd door de anatomie van de uil

De eerste stap bij het tekenen van een uil is om hun anatomie heel zorgvuldig te bestuderen. Uilen hebben unieke fysieke kenmerken die hen onderscheiden van andere vogels. Hun grote ogen zijn bijvoorbeeld niet bolvormig maar langwerpig en buisvormig, waardoor ze ’s nachts beter kunnen zien. Hun gezichten hebben ook de vorm van een schotel – dit helpt het geluid naar hun oren te geleiden, gecompenseerd door hun punt (het ene uiteinde is hoger dan het andere), waardoor ze kunnen bepalen waar geluid wordt gemaakt.

Bekijk meer  Zeepaardje tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK

Gebruik basisvormen om het hoofd en het lichaam te creëren

Nu kunnen we beginnen met het tekenen van een uil met eenvoudige vormen. Begin met een ovaal voor het hoofd en een groter ovaal eronder voor het lichaam, voeg dan de twee samen. Om de vleugels te maken, trek je lange, puntige vleugels van de zijkanten van de uil en ga je naar de poten en klauwen. Raadpleeg zeker de foto’s van de uilen om de juiste verhoudingen te krijgen!

Voeg details toe om je uil tot leven te brengen

Details helpen je uilentekeningen tot leven te brengen! Begin met het toevoegen van grote ogen, snavels en pupillen. Ogen trekken vaak de meeste aandacht van het gezicht van een uil, dus wees creatief met verschillende kleuren, patronen en texturen om ze te laten opvallen. Vervolgens kun je veren toevoegen aan het lichaam, de vleugels en de staart van de uil. Zorg ervoor dat u uw fotoreferenties gebruikt om te begrijpen hoe deze veren op natuurlijke wijze samenkomen. Voeg ten slotte poten en klauwen toe, wat ook een andere dimensie aan je tekening zal toevoegen.

Speel met verschillende materialen

Nu je de techniek van het tekenen van uilen op papier onder de knie hebt, wil je misschien experimenteren met verschillende hulpmiddelen en gereedschappen. Probeer bijvoorbeeld een uil op hard papier of multimedia te tekenen en gebruik vervolgens kleurpotloden om een ​​realistische en dramatische look te creëren. Je kunt ook waterverfschilderijen van uilen proberen – dit kan een leuke en unieke draai zijn aan de klassieke uilenfoto.

Bekijk meer  Banaan tekenen

Conclusie:

Uilen tekenen is een geweldige manier om de schoonheid van deze prachtige vogel te verkennen en te bestuderen. Met enkele basisvormen, details en een beetje oefening kun je snel leren hoe je verbluffende, levensechte tekeningen van uilen kunt maken die de magie van deze wezens vastleggen. Of je nu een ervaren kunstenaar bent of net begint, uilenschilderen is de perfecte manier om je artistieke vaardigheden te ontketenen en je vaardigheden te verbeteren terwijl je een persoonlijke band met de natuur ontwikkelt.