Trein tekenen

Van trein tot vrachtvervoer: treinen spelen al meer dan twee eeuwen een essentiële rol in het moderne transport. Of je nu een treinliefhebber bent of een kunstliefhebber die de kunst van het trein tekenen makkelijk onder de knie wil krijgen, je hebt geluk! In dit bericht verkennen we eenvoudig te volgen stappen voor het tekenen van schepen als een professional. Dus pak je potlood en begin gemakkelijk met het tekenen van schepen met de volgende stappen!

Trein tekenen6

STAP 1: Markeer de breedte en hoogte van de stoomtrein. Teken op het rechterdeel van het vel een ovaal voor een rookkastdeur en een richtlijn daarvoor. Markeer met een rechte lijn de richting van de trein.

Trein tekenen3

STAP 2: Teken het dak en de onderkant van de carrosserie. Voeg een richtlijn toe voor een schoorsteen.

Trein tekenen7

STAP 3: Maak een schets van de cabine, de ramen en de schoorsteen. Markeer met een lijn de maat van een koeienvanger.

Trein tekenen2

STAP 4: Teken ovalen af om de vorm van de schoorsteen en het gat ervan weer te geven. Voeg een ovaal toe voor het achterste deel van de stoomtrein. Definieer de plaats voor een kerf.

Trein tekenen10

STAP 5: Teken een treeplank, een cabinebasis, raamkozijnen en een cilinder. Voeg een korte lijn toe om de verhoudingen van de koeienvanger te definiëren.

Trein tekenen8

STAP 6: Teken de voorramen en de koeienvangervormen af. Voeg meer lijnen toe om het dak en de schoorsteen aan te geven. Markeer met een lijn een rij wielen.

Trein tekenen9

STAP 7: Teken ovalen voor wielen en een koplamp. Voeg wat details en pijpen toe.

Bekijk meer  Konijn tekenen makkelijk bij Kleuplaten WK

Trein tekenen5

STAP 8: Schets de vormen van de wielen, de onderkant van de stoomtrein en de koplamp. Toon de frontdelen en componenten.

Trein tekenen1

STAP 9: Contour de stoomtrein. Voeg een vlag en rails toe. Wis alle richtlijnen.

Trein tekenen4

Kortom, treinen en schepen hebben een aanzienlijke impact op onze wereld gehad en we hebben het geluk ons te kunnen verbazen over hun bestaan en schoonheid. Leren over treinen en het tekenen van treinen zijn twee geweldige bezigheden, of het nu als hobby is of om je artistieke vaardigheden te testen. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kan iedereen realistische schepen tekenen en plezier beleven aan het uiten van hun creativiteit. Vergeet niet te blijven oefenen en experimenteren, en wie weet zul je op een dag je eigen meesterwerk kunnen tekenen!