Tijger tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK

Een tijger is een groot vleesetend zoogdier dat behoort tot de familie Felidae. Het staat bekend om zijn kenmerkende oranje vacht met zwarte strepen, witte onderbuik en krachtige bouw. Tijgers komen oorspronkelijk uit delen van Azië, waaronder landen als India, Rusland, China en Indonesië. Het zijn toproofdieren en staan ​​bekend om hun kracht, behendigheid en jachtvaardigheid.

Tijger tekenen2

Als je wilt leren hoe je gemakkelijk een Tijger tekenen makkelijk, vind je hier een stapsgewijze handleiding:

STAP 1: Markeer de breedte en hoogte van de Bengaalse tijger. Teken twee ovalen die helpen om het hoofd en lichaam te definiëren. Teken een lijn die zal fungeren als het midden van het hoofd.

Tijger tekenen4

STAP 2: Toon met vloeiende lijnen de nek en voeg richtlijnen toe voor de rug van de tijger.

Tijger tekenen3

STAP 3: Teken enkele richtlijnen voor poten en een staart.

Tijger tekenen6

STAP 4: Teken de vormen van de benen en de verhoudingen van de gelaatstrekken.

Tijger tekenen8

STAP 5: Maak een schets van de tenen van de tijger. Teken met lichte lijnen het gezicht, de oren en de staart.

Tijger tekenen9

STAP 6: Teken wat extra lijnen om de benen en poten te laten zien. Voeg ogen toe en schets nauwkeuriger de vormen van het gezicht en de oren.

Tijger tekenen5

STAP 7: Werk verder aan de tijger en voeg meer details toe.

Tijger tekenen7

STAP 8: Contour, proberen de dikte en zwartheid van de lijn te variëren. Teken meer details en gras. Wis alle hulplijnen.

Tijger tekenen1

Het tekenen van een tijger kan een ontmoedigende taak lijken, maar met oefening en geduld kan iedereen de kunst van het maken van prachtige tijgerillustraties onder de knie krijgen. Begin met basisvormen en werk je omhoog om textuur, details en de finishing touch toe te voegen die je tekening tot leven zullen brengen. Vergeet niet om plezier te hebben en jezelf toe te staan ​​fouten te maken – kunst is tenslotte een leerproces. De ontzagwekkende tijger is een wezen dat het waard is om in kunst te worden vastgelegd, en met deze tips en technieken ben je een heel eind op weg om dat te doen. Veel plezier met tekenen!

Bekijk meer  Bloemen tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK