Sonic tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK

Sonic the Hedgehog is een van de meest iconische videogamekarakters aller tijden. Voor degenen die niet bekend zijn met Sonic: hij is een groene egel die met supersonische snelheden kan rennen en bekend staat om zijn kenmerkende rode sneakers. In deze blogpost laat ik je stap voor stap zien hoe je Sonic tekenen makkelijk.

Sonic tekenen8

STAP 1: Markeer de breedte en hoogte van de afbeelding. Teken twee ovalen voor Sonic’s hoofd en lichaam. Teken een vloeiende lijn, die zal fungeren als het midden van zijn hoofd.

Sonic tekenen7

STAP 2: Schets de armen en benen van Sonic.

Sonic tekenen1

STAP 3: Teken zijn laarzen af. Definieer met een vloeiende lijn de vorm van de stekels.

Sonic tekenen9

STAP 4: Maak een schets van het bovenste deel van Sonics ‘haar’. Voeg handschoenen en een ovaal voor de neus toe.

Sonic tekenen5

STAP 5: Teken vingers en lichte plekken op het lichaam (op buik, wangen).

Sonic tekenen6

STAP 6: Werk aan Sonic en let vooral op de details. Teken zijn stekels, de manchetten van de laarzen, handschoenen, ogen en oren af.

Sonic tekenen3

STAP 7: Voeg nog meer lijnen toe om de figuur van Sonic weer te geven. Voeg leerlingen toe en nog wat meer details.

Sonic tekenen4

STAP 8: Geef een contour aan het karakter en probeer de dikte en zwartheid van de lijn te variëren. Voeg details en de grond toe. Wis alle richtlijnen.

Sonic tekenen2

Sonic the Hedgehog tekenen is een geweldige manier om je creativiteit te ontdekken en nieuwe technieken te leren om je artistieke vaardigheden te verbeteren. In deze tutorial liet ik je stap voor stap zien hoe je Sonic tekent, beginnend met basisvormen, vervolgens schetsen, definiëren, details toevoegen, kleur toevoegen en ten slotte oefenen. Met een beetje toewijding en oefening kun je je eigen Sonic-kunstwerk maken dat je aan het lachen maakt en dat een genot is om met anderen te delen. Dus ga je gang en probeer het eens! Je zult versteld staan van wat je allemaal kunt creëren.

Bekijk meer  Bloemen tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK