Slang tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK

Slangen zijn fascinerende wezens die door de eeuwen heen de aandacht van mensen hebben getrokken. Ze hebben mythen, legendes en kunst geïnspireerd, en veel mensen zijn gebiologeerd door hun slanke en gracieuze vorm. Als tekendocent krijg ik vaak vragen van studenten die Slang tekenen willen leren.

Slang tekenen9

Of je nu een beginner bent of een ervaren kunstenaar, het tekenen van een slang kan een uitdaging zijn. Maar met een paar tips en trucs creëer je een levensecht beeld van dit fascinerende wezen. In dit bericht, Ik zal mijn inzichten delen over wat een slang is en hoe je gemakkelijk een slang kunt tekenen met deze 7 stappen:

STAP 1: Markeer de breedte en hoogte van de afbeelding. Teken een ovaal voor de kop van de slang. Teken een lijn die zal fungeren als het midden van het hoofd. Teken met vloeiende richtlijnen de vormen van de nek en rug af.

Slang tekenen7

STAP 2: Maak een schets van een cirkel, die de diameter van het lichaam zal zijn. Teken richtlijnen voor het lichaam en de staart.

Slang tekenen4

STAP 3: Definieer de vormen van de buik en het hoofd.

Slang tekenen3

STAP 4: Teken de vormen voor het lichaam en de staart. Voeg een mond toe.

Slang tekenen5

STAP 5: Maak een schets van de uitgevouwen kap en de ogen van de koningscobra.

Slang tekenen6

STAP 6: Werk aan de figuur van de slang en let daarbij op details. Voeg een tong toe.

Slang tekenen1

STAP 7: Contour, proberen de dikte en zwartheid van de lijn te variëren. Teken meer details en de grond. Wis alle hulplijnen.

Slang tekenen2

De anatomie van een slang begrijpen

Om een ​​slang te tekenen, moet je de anatomie ervan begrijpen. Slangen hebben een langwerpig lichaam en geen poten, waardoor ze vrij uniek zijn in vergelijking met andere dieren. Het belangrijkste kenmerk van een slang om op te focussen is zijn golvende S-vormige lichaam. Probeer tijdens het tekenen het skelet van de slang te visualiseren. Slangen hebben ook een smalle kop en driehoekige mond, wat voor een beginner wat ingewikkeld kan zijn. Om een ​​aantrekkelijke slangentekening te maken, is het essentieel om deze elementen goed te krijgen.

Bekijk meer  Uil tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK

Experimenteer met potlood en papier

Voordat u begint met het mengen van kleuren en details, schetst u de algehele vorm van het slangenlichaam met een potlood. Deze eerste schets zal dienen als het stappenplan voor de rest van de tekening. Je kunt kiezen tussen een zacht of hard potlood of een combinatie van beide, afhankelijk van je smaak en stijl. Om de textuur van de slang te benadrukken, kun je dik of gestructureerd papier gebruiken voor meer details. Door met verschillende materialen te experimenteren, kunt u ontdekken wat voor u het beste werkt.

Meer texturen en patronen

Nadat je de basisvorm van de slang hebt geschetst, voeg je wat textuur en details toe om hem tot leven te brengen. Slangen hebben verschillende huidpatronen en texturen, afhankelijk van de soort. U kunt cross-arcering of shading-technieken gebruiken om het er minder plat uit te laten zien. Besteed aandacht aan de contouren van het slangenlichaam, dit zal je helpen een driedimensionaal effect te bereiken. Het is niet altijd gemakkelijk om de textuur van een slang precies goed te krijgen, maar met oefening zul je beter worden.

Focus op licht en schaduw

Licht en schaduw spelen een belangrijke rol bij het creëren van een levendige en realistische slangentekening. Slangen hebben een slank, glanzend uiterlijk dat moeilijk te vangen kan zijn. Als je een slang in een natuurlijke omgeving tekent, denk dan aan de omgeving en de lichtbron die erop zal vallen. Het contrast tussen licht en schaduw kan de rondingen van de slang accentueren, diepte creëren en levendiger doen lijken.

Bekijk meer  Kerstboom tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK

Conclusie:

Een slang tekenen kan een leuke en lonende ervaring zijn, vooral als je de tijd neemt om de anatomie en textuur van deze prachtige wezens te begrijpen. Door de tips te volgen die we in deze blogpost hebben gedeeld, maak je in een mum van tijd prachtige slangentekeningen. Vergeet niet om aandacht te besteden aan de nuances van het massieve lichaam, experimenteer met verschillende materialen en oefen geduld en uithoudingsvermogen. Ik hoop dat dit bericht je heeft geïnspireerd om deze verbazingwekkende wezens van dichterbij te bekijken en ze zelf te tekenen!