Op het magische moment begon de peuter de lijntjes in te kleuren | WK (World Kids)

Het gebeurt soms plotseling: je kleuter gaat naar school en leert schrijven. Dan geeft hij je een kunstwerk dat laat zien dat hij voor het eerst binnen de lijntjes kleurde. Dit is een belangrijk moment – en als trotse ouder mag je dansen terwijl je het werk op de koelkast hangt.

“De verbetering van kleurvaardigheden is een belangrijk moment voor kinderen, omdat het laat zien dat hun motorische en cognitieve vaardigheden zich ontwikkelen”, aldus Rachel Annunziato, Ph.D., assistent-professor psychologie aan de Fordham University in New York. “Op mijn muur hangen kunstwerken van mijn zevenjarige tweeling, van eenvoudige krabbels tot de complexe tekeningen die ze nu maken.” (Koop kleurboeken voor alle leeftijden bij The Scholastic Store.)

Kleuren binnen de lijntjes is een mijlpaal voor kinderen tussen 3 en 5 jaar, maar vraag het ze niet specifiek te doen omdat het saai kan zijn. Maak je geen zorgen als jouw kleuter het nog niet kan. Kinderen ontwikkelen vaardigheden in hun eigen tempo. Als hij tegen de tijd dat hij naar groep 3 gaat nog steeds moeite heeft met het binnen de lijntjes kleuren, praat er dan over met de leraar of kinderarts om te kijken of er een zichttest of andere evaluatie nodig is.

Ontdek de fascinerende wetenschap achter de kleurplaten die uw kind mee naar huis neemt en ontdek hoe u een kleurboek kunt gebruiken als een voorschoolse activiteit om uw kleine kunstenaar te stimuleren. Leer hoe kleuren de ontwikkeling van uw kind bevorderen en maak van kleuren een leuke en leerzame activiteit!

op het magische moment begon de peuter de lijntjes in te kleuren

Je kind ontwikkelt de fijne motoriek

Kom terug naar de basis van anatomie met deze eenvoudige uitleg: Grof motoriek betreft de grote spierbewegingen, bijvoorbeeld wanneer een kind een kleurpotlood over papier sleept (en niet in zijn neus steekt). Fijne motoriek betreft de kleinere spierbewegingen, bijvoorbeeld het buigen van pols en vingers. Kort en krachtig, nu begrijp je het!

“Wanneer kinderen heel jong zijn, schrijven ze door gewoon hun handbewegingen te gebruiken en een krijtje vast te houden”, aldus Denise Bodman, Ph.D., universitair hoofddocent aan de T. Denny Sanford School of Social Sciences en Family Dynamics van de Arizona State University. Naarmate hun fijne motoriek zich ontwikkelt, leren ze het krijtje met hun vingers en polsen te bewegen en ontwikkelen ze uiteindelijk elementaire schrijfvaardigheden – aldus Bodman.

Bekijk meer  Kindertekening als uitdrukkingsmiddel | WK (World Kids)

De belangrijkste tijd om motorische vaardigheden te ontwikkelen is tijdens de voorschoolse leeftijd, volgens experts. Fijne motoriek is essentieel voor dagelijkse activiteiten zoals kralen rijgen, een overhemd dichtknopen, en het gebruik van dun gereedschap zoals potloden. Kortom, die kleine bewegingen zijn cruciaal!

Dit leuke boek is speciaal ontworpen om de fijne motoriek en hand-oogcoördinatie van uw kind te verbeteren, terwijl het ook hun vaardigheden verbetert om te matchen, tellen en traceren – allemaal belangrijk voor de basis van lezen en schrijven. En het beste van alles? Met Clifford de Grote Rode Hond als hoofdpersonage wordt het een extra leuke ervaring voor uw kind.

Ze scherpen hun ruimtelijke vaardigheden aan

Laat uw kind grenzen op de pagina verkennen om ruimtelijke vaardigheden te ontwikkelen en kleuren te begrijpen. Naast het beschermen van uw keukentafel, leert het kind ook om de relaties tussen verschillende vormen en objecten te begrijpen. Als een kind bewust wordt van grenzen, begint het na te denken en te plannen. Binnenkort zal uw kind ruimtelijke woordenschat begrijpen, zoals ‘boven,’ ‘onder,’ en ’tussen.’

Ruimtelijke vaardigheden spelen een rol in bijna alles wat we doen, van het verkennen van een nieuwe omgeving (zoals een kind dat zijn weg leert in een nieuw klaslokaal) tot het efficiënt inpakken van een koffer. Studies tonen ook aan dat ruimtelijke vaardigheden gekoppeld zijn aan creativiteit, wiskunde en succes in STEM-gebieden, zoals denkvermogen, meteorologie en architectuur. Ontdek hoe ruimtelijke vaardigheden jou kunnen helpen slagen in verschillende aspecten van het leven.

Leer je kind spannende tegenstellingen en ruimtelijke woorden met dit boek! Met 45 kleurplaten die thema’s zoals “zoet en zuur”, “warm en koud” en “op en neer” verkennen, is het een geweldig hulpmiddel om thuis nieuwe woorden en concepten te leren.

Bekijk meer  Kleuractiviteiten voor peuters, kleuterschool | WK (World Kids)

Ze experimenteren en leren daardoor

Soms lijken kleine ervaringen niet veel te betekenen, zoals wanneer uw kind per ongeluk blauw in plaats van geel kleurt of een krijtlijn probeert te repareren die uit de lijn is gevallen. Maar deze momenten kunnen later waardevolle vaardigheden opleveren. Volgens Bodman, leren kinderen over oorzaak en gevolg wanneer ze beginnen te kleuren binnen de lijntjes. Dus, moedig het kleuren binnen de lijntjes aan en help uw kind om belangrijke vaardigheden op te bouwen!

Kinderen leren door vallen en opstaan, zelfs tijdens het spelen. Laat hen experimenteren en fouten maken zonder hen te corrigeren. Door dit te doen, zullen ze belangrijke vaardigheden ontwikkelen die hen later op school kunnen helpen bij het begrijpen van concepten. Dus waardeer hun inspanningen en laat hen gewoon hun innerlijke ontdekkingsreiziger zijn! – Annunziato.

Geef het avontuurlijke gevoel van uw kind een boost door hen deze 26 spannende scènes te laten kleuren! Ze laten een kampeertrip vol avontuur zien, van het opzetten van de tent tot het zoeken naar brandhout. Perfect voor elke kleine avonturier!

Ze verkennen nieuwe onderwerpen

Leer uw kind op een boeiende en leuke manier met kleurboeken die specifieke onderwerpen behandelen. Zorg ervoor dat het interactief is door samen met uw kind te zitten en te praten over wat hij aan het kleuren is. Zo kan een kleurboek over brandveiligheid bijvoorbeeld laten zien hoe brandweerlieden in een kazerne wonen en hoe snel ze reageren op een noodgeval. Ontdek de wereld van kleur en leren met uw kind!

“Ik heb dit zowel als moeder als psycholoog gedaan”, zegt Annunziato. Kinderen kunnen leren en plezier hebben, terwijl je extra tijd met ze doorbrengt. Een combinatie die perfect werkt!

Bekijk meer  5 tips om kinderen kleurvaardigheden te leren | Kleurplaten WK

Kies het BOOST Safety First kleurboek voor kinderen! Beveiliging was nog nooit zo kleurrijk. Leer 27 belangrijke veiligheidstips terwijl je elke pagina vult met je eigen creatieve ideeën. Leer hoe je veilig oversteekt op het zebrapad en nooit met vreemden praat. Perfect voor creatieve en nieuwsgierige kinderen die ook veilig willen zijn!

Ze gebruiken zelfbeheersing (en zelfvertrouwen)

Kleur binnen de lijntjes kunnen brengen vereist planning, organisatie en focus. Dit is wat Kimberly Williams, een kinderneuropsycholoog en klinisch psycholoog uit Long Island en Brooklyn, NY, ons vertelt. Het kleuren binnen de lijntjes symboliseert structuur en regelgeving, en is een van de eerste stappen naar het leren in een academische omgeving.

Help je kind om succesvol te zijn in verschillende taken en activiteiten door zijn focus en concentratie te verbeteren. Dit zal zorgen voor meer zelfvertrouwen bij je kind, niet alleen in de voorschoolse jaren, maar ook later in het leven.

Verras je hondenvriend met 30 makkelijk in te kleuren afbeeldingen vol handige tips voor actieve hondenverzorging. Ideaal voor jonge artiesten die een huisdier willen en klaar zijn om verantwoordelijkheid te nemen voor voeden, verzorgen en trainen. Perfect cadeau voor kinderen die van honden houden!

Misschien zijn ze sociaal bewuster

Kleurboeken bevorderen de sociale ontwikkeling van uw kind door het tonen van interacties tussen personages. Binnen de lijntjes kleuren laat zien dat uw kind zich bewust wordt van sociale normen en dit kan hem/haar helpen in situaties op school en elders. Andere kinderen zullen zien dat lijnen bedoeld zijn om te worden getekend en kunnen proberen dit te imiteren om anderen te behagen.

“Misschien willen ze leren door andere kinderen lijnen te kleuren, of beseffen ze dat ze jouw tekeningen leuk vinden en willen ze lof ontvangen voor hun eigen creaties,” vertelt Annunziato.