Olifant tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK

Olifanten zijn sociale dieren en leven in matrilineaire kuddes onder leiding van één vrouwtje, ook wel matriarch genoemd. De matriarch is verantwoordelijk voor het begeleiden van de kudde naar voedsel- en waterbronnen en het nemen van beslissingen die van invloed zijn op het voortbestaan van de kudde. Olifanten hebben een sterk familiegevoel en vertonen complex sociaal gedrag. In dit bericht zullen we onderzoeken wat een olifant uniek maakt en hoe je deze prachtige dieren gemakkelijk kunt tekenen.

De eerste stap bij het tekenen van een olifant is om hun anatomie te begrijpen. Olifanten zijn grote zoogdieren met een dikke huid, lange lichamen en grote oren. De oren van een olifant spelen een belangrijke rol bij het reguleren van de lichaamstemperatuur van het dier, daarom zijn ze zo groot. De romp wordt gebruikt om te ademen, voedsel en water te zoeken. Olifantenstammen worden ook gebruikt om met andere olifanten te communiceren. Het begrijpen van de unieke anatomie van olifanten is cruciaal om ze correct te tekenen.

Het tekenen van een olifant kan worden vereenvoudigd in een paar eenvoudige stappen. Begin eerst met een rechthoek voor het lichaam en een kleinere rechthoek voor het hoofd. De positie van de olifantenpoten is erg belangrijk om een overtuigende olifantentekening te maken. Olifanten hebben grote, stevige poten, dus zorg ervoor dat je ze tekent in verhouding tot het lichaam van het dier. Voeg vervolgens een lange, dunne steel en twee grote oren toe. Specifiek dienen ook olifanten met rimpels en plooien in de huid getekend te worden om diepte aan de tekening te geven. Door schaduwen en hooglichten toe te voegen, ziet de olifant er realistischer uit.

Bekijk meer  Eiffeltoren tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK

Als je de voorkeur geeft aan een meer realistische benadering, zijn er verschillende technieken die je kunt oefenen bij het tekenen van olifanten. Door een referentiebeeld van een olifant te observeren, krijgt u inzicht in de unieke lichaamskenmerken. Let op de rimpels in hun huid, de rondingen van hun lichaam en de textuur van hun oren. De sleutel hier is de tijd nemen om consequent te oefenen. Als je het eenmaal onder de knie hebt, zul je het gemakkelijker vinden om deze details te observeren en te begrijpen.

Een andere manier om persoonlijkheid aan je olifantentekening toe te voegen, is door met verschillende stijlen te experimenteren. Er zijn talloze manieren om interesse toe te voegen aan een klassieke olifantenlook. In de moderne kunst worden olifanten vaak abstracter en kleurrijker afgebeeld. Je kunt experimenteren met je stijl! Stel kleurenpaletten in, kies vormen of voeg grafische elementen toe. Laat je creativiteit de vrije loop, volg gewoon deze eenvoudige stappen voor het Olifant tekenen:

STAP 1: Markeer de breedte en hoogte van de babyolifant. Teken twee ovalen die helpen om de plaatsen voor zijn hoofd en lichaam te definiëren. Trek een lijn die zal fungeren als het midden van het hoofd en de romp.

Olifant tekenen1

STAP 2: Definieer het lichaam en de slurf van de babyolifant. Teken een richtlijn voor zijn staart.

Olifant tekenen2

STAP 3: Voeg zijn poten en mond toe.

Olifant tekenen3

STAP 4: Teken de vormen van de voeten en het oor van de babyolifant. Voeg zijn oog toe.

Olifant tekenen4

STAP 5: Teken het oog, de staart, de vleugel en de tenen.

Bekijk meer  Narcissen tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK

Olifant tekenen5

STAP 6: Werk aan de figuur en let vooral op details.

Olifant tekenen6

STAP 7: Maak een contour van de babyolifant en probeer de dikte en donkerheid van de lijn te variëren. Voeg meer details toe, voeg de grond toe.

Olifant tekenen7

Een olifant tekenen lijkt misschien een ontmoedigende taak, maar met een paar simpele stappen is het makkelijker dan je denkt. Vergeet niet om te beginnen met de basislichaamsvorm, voeg de slagtanden en oren toe, teken de romp en staart, voeg details en schaduwen toe, en oefen en verfijn. Hoe meer je oefent, hoe beter je wordt in het tekenen van olifanten. Dus pak je potlood en schetsblok en begin vandaag nog met oefenen bij Kleurplaten WK!