Mickey mouse tekenen

Mickey Mouse is een stripfiguur die de harten van zowel kinderen als volwassenen heeft veroverd. Mickey Mouse, gecreëerd door Walt Disney en Ub Iwerks in 1928, is uitgegroeid tot een van de meest herkenbare stripfiguren ter wereld. In de loop van tientallen jaren evolueerde hij van een simpele zwart-wit cartoon naar een kleurrijk multimediawerk. Hem tekenen kan voor sommigen een uitdaging zijn, maar met enkele eenvoudige instructies kun je eenvoudig leren hoe je Mickey mouse tekenen.

Mickey mouse tekenen7

STAP 1: Markeer de breedte en hoogte van de afbeelding. Teken twee ovalen voor Mickey’s hoofd en lichaam. Teken twee lijnen, die zullen fungeren als het midden van zijn lichaam en hoofd.

Mickey mouse tekenen8

STAP 2: Teken oren. Bepaal met twee vloeiende lijnen de vorm van de benen en het lichaam.

Mickey mouse tekenen6

STAP 3: Maak een schets van Mikey’s benen en armen.

Mickey mouse tekenen5

STAP 4: Voeg een ovaal toe als neus. Bepaal de plaatsen voor de handschoenmanchetten en laarskragen.

Mickey mouse tekenen2

STAP 5: Teken in het algemeen handschoenen, laarzen en het lichte deel van het gezicht.

Mickey mouse tekenen4

STAP 6: Teken Mickey’s vingers, staart, broekmanchetten, ogen en mond.

Mickey mouse tekenen3

STAP 7: Werk aan Mickey Mouse en let vooral op de details.

Mickey mouse tekenen1

STAP 8: Contour, waarbij u probeert de dikte en zwartheid van de lijn te variëren. Voeg meer details en gras toe. Wis alle richtlijnen.

Mickey mouse tekenen9

Mickey Mouse tekenen is geen moeilijke taak. Met een paar eenvoudige instructies kun je dit favoriete Disney-personage eenvoudig tekenen. Begin met een basisvorm van het hoofd, voeg gelaatstrekken toe, schets het lichaam, vul de details in en breng hem tot leven met kleur. Ga je gang en probeer het eens! Met een beetje oefening kun je in een mum van tijd het iconische en tijdloze beeld van Mickey Mouse creëren. Dus laat je creativiteit de vrije loop en veel tekenplezier.

Bekijk meer  Kerstboom tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK