Luchtballon tekenen

Luchtballon zijn een vreemde en opwindende vorm van luchtvervoer die zowel jong als oud bevalt. Wie kan een kleurrijke, golvende ballon weerstaan ​​die door de helderblauwe lucht vliegt? Het is geen verrassing dat schilderen met luchtballonnen een populaire kunstvorm is onder beginnende kunstenaars die hun vaardigheden willen aanscherpen. In deze blogpost zullen we onderzoeken wat een heteluchtballon is, hun geschiedenis, de wetenschap achter hun vlucht en hoe je eenvoudig een Luchtballon tekenen makkelijk met de volgende stappen:

Luchtballon tekenen8

STAP 1: Markeer de breedte en hoogte van de afbeelding. Omlijn de vorm voor een ballon en teken een groot ovaal.

Luchtballon tekenen6

STAP 2: Maak een schets van de algemene vorm van de ballon.

Luchtballon tekenen5

STAP 3: Maak een overzicht van de vormen van de onderdelen waaruit de ballon bestaat.

Luchtballon tekenen9

STAP 4: Markeer met de ovalen de onderkant van de ballon en bevestig punten aan touwen.

Luchtballon tekenen2

STAP 5: Laat een verticale verdeling zien met behulp van vloeiende lijnen, waarbij de vorm van de ballon behouden blijft.

Luchtballon tekenen3

STAP 6: Teken de vorm van de ballon en voeg touwen toe die een rieten mand dragen.

Luchtballon tekenen4

STAP 7: Werk aan de hele vorm en figuur en voeg meer details toe.

Luchtballon tekenen10

STAP 8: Contour, waarbij u probeert de dikte en zwartheid van de lijn te variëren. Voeg wat extra details toe en de grond onder de ballon. Wis alle richtlijnen.

Luchtballon tekenen1

Wat is een heteluchtballon?

Een heteluchtballon is een type vliegtuig dat hete lucht gebruikt om lift te creëren. Het bestaat uit een envelop – het deel dat de warme lucht vasthoudt – en een mand of compartiment waar de passagier in kan staan. Om de envelop op te tillen, wordt deze gevuld met hete lucht met behulp van een brander die aan de mand is bevestigd om de lucht binnenin te verwarmen. Als het warm is, wordt de lucht in de envelop dunner dan de koude lucht buiten, waardoor er lift ontstaat. Manden of capsules zijn vaak gemaakt van riet, waardoor het een vrij licht en stevig materiaal is om te vliegen.

Bekijk meer  Vlinder tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK

Geschiedenis van heteluchtballonnen

De eerste succesvolle vlucht van een heteluchtballon vond in 1783 in Frankrijk plaats door de broers Joseph-Michel en Jacques-Etienne Montgolfier. Hun ballon was gemaakt van papier en stof en werd de lucht in getild door een combinatie van hete lucht en rook gecreëerd door een open vuur. Benjamin Franklin was aanwezig bij de lancering en deed verslag van het evenement. Sindsdien zijn heteluchtballonnen gebruikt voor veel historische evenementen, waaronder postbezorging, wetenschappelijk onderzoek, reclame en zelfs oorlogsverkenning.

De wetenschap achter ballonvaarten

Op een basisniveau werken heteluchtballonnen volgens het principe dat warme lucht opstijgt naar koelere, dichtere lucht. De bellenschaal vangt de hete lucht op die door de brander wordt geproduceerd en die lichter is dan de omringende lucht, waardoor deze kan opstijgen. Naarmate deze toeneemt, wordt de omringende luchtdruk lager, wat betekent dat de luchtdruk in de schaal afneemt, wat er op zijn beurt voor zorgt dat de schaal uitzet, waardoor de ballon hoger kan stijgen.

Hoe je eenvoudig een heteluchtballon tekent

Het tekenen van heteluchtballonnen is een geweldige manier om tekenvaardigheden te ontwikkelen, en je hoeft niet eens een ervaren kunstenaar te zijn om het te doen. Begin met het schetsen van de basisvorm van de ballon en voeg vervolgens de rieten mand of capsule eronder toe. Voeg vervolgens de hangende brander aan de onderkant van de ballon toe en ten slotte het touw om de ballon aan de ballon te verankeren. Je kunt ook experimenteren met verschillende kleuren en patronen op de ballonnen, waardoor elk van je creaties uniek wordt.

Bekijk meer  Dino tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK

Conclusie:

Heteluchtballonnen zijn een fascinerend vervoermiddel dat leuk is om te zien en te tekenen. Door hun unieke ontwerp en felle kleuren zijn ze een genot om te schetsen. Met de nieuwe kennis die je in deze blogpost hebt opgedaan, kun je nu vol vertrouwen je schetsblok gebruiken en geweldige kunstwerken maken die zweven, zweven en wegvliegen!