Leeuwen tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK

Leeuwen zijn majestueuze wezens die de harten van mensen al honderden, zo niet duizenden jaren hebben veroverd. Van hun krachtig gebrul tot hun vorstelijke manen, leeuwen zijn een symbool geworden van kracht, moed en koningschap. Maar wist je dat het tekenen van een leeuw net zo lonend is als het bekijken van een leeuw in het wild? Als kunst nieuw voor je is of als je gewoon je vaardigheden wilt verbeteren, volg dan deze beginnershandleiding voor Leeuwen tekenen makkelijk!

Leeuwen tekenen9

STAP 1: Markeer de breedte en hoogte van de afbeelding. Teken twee ovalen voor de kop en het lichaam van de leeuw. Trek een lijn die zal fungeren als het midden van zijn hoofd.

Leeuwen tekenen2

STAP 2: Teken de vormen van het lichaam en de nek van de leeuw. Voeg een vloeiende richtlijn voor zijn staart toe.

Leeuwen tekenen3

STAP 3: Definieer met richtlijnen de plaatsen voor de poten, oren en ogen van de leeuw.

Leeuwen tekenen4

STAP 4: Schets de poten, oren en snuit van de leeuw.

Leeuwen tekenen5

STAP 5: Teken de neus en onderkaak van het dier. Voeg zijn tenen en staart toe.

Leeuwen tekenen6

STAP 6: Detailleer de onderkaak, poten, buik en staart van de leeuw. Schets zijn neus, manen en ogen.

Leeuwen tekenen7

STAP 7: Werk aan het hele figuur, met speciale aandacht voor details. Let op de vorm van de ogen.

Leeuwen tekenen8

STAP 8: Contour de leeuw en probeer de dikte en donkerheid van de lijn te variëren. Voeg meer details toe en voeg de grond toe. Wis alle hulplijnen.

Leeuwen tekenen1

Het tekenen van een leeuw lijkt in het begin misschien intimiderend, maar met oefening en geduld kan iedereen het. Vergeet niet om de tijd te nemen en te genieten van het proces om iets te creëren met je eigen unieke stijl. Blijf experimenteren met verschillende technieken en heb plezier met je creatie. Door een leeuw te tekenen, kun je niet alleen je artistieke vaardigheden uitbreiden, maar het zal je ook helpen deze prachtige wezens nog meer te waarderen. Dus pak die potloden en laat je innerlijke artiest los – het is tijd om te brullen als een professional!

Bekijk meer  Kerstboom tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK