Kindertekeningen: 3 dingen die je moet weten | WK (World Kids)

Als tekendocent geloof ik dat tekenen meer is dan alleen een vorm van entertainment. Het is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van een kind, waardoor ze hun diepste gedachten en gevoelens kunnen uiten. Door hun gevoelens op papier te schrijven, kunnen ze hun emotionele wereld begrijpen en navigeren. Doe met mij mee om kinderen aan te moedigen zich onder te dompelen in het plezier van tekenen en zich uiten.

kindertekeningen 3 dingen die je moet weten

kindertekeningen 3 dingen die je moet weten

1. Wanneer beginnen kinderen met tekenen?

Het is belangrijk om jonge studenten kennis te laten maken met de wereld van de kunst. Het is echter essentieel om te verduidelijken dat hun originele kunstwerken mogelijk geen echte weergave zijn van traditionele tekeningen. In plaats daarvan worden deze vroege inspanningen vaak “detachering” genoemd.

Na 12 maanden heeft je baby de magie ontdekt van het maken van kunst met potloden of verf. In het begin houden ze misschien gewoon van het geluid van de kleuren, maar geleidelijk beseffen ze dat hun acties prachtige sporen achterlaten op het papier. Koester deze natuurlijke creatie van jongs af aan!

Wanneer beginnen kinderen met tekenen wk

Wanneer beginnen kinderen met tekenen

Na 16-18 maanden beginnen baby’s te beseffen dat elke beweging die ze op papier maken unieke afdrukken creëert. Ze zijn zeer bedreven in het zelfverzekerd gebruiken van een verscheidenheid aan kleuren en het creëren van verschillende soorten lijnen en vormen. Als tekenleraar sta ik altijd versteld van hun natuurlijke neiging om kunst uit te drukken!

Ik heb gemerkt dat kinderen hun schrijven vaak een naam geven als ze 2-3 jaar oud zijn. Laten we deze opwindende mijlpaal in hun creatieve ontwikkeling vieren!

Bekijk meer  Een gids voor kleurentheorie | WK (World Kids)

Ik weet dat 2-5 jaar erg belangrijk is voor de artistieke ontwikkeling van kinderen. In feite is deze fase uitgebreid bestudeerd en verdeeld in fasen. In het begin lieten de kinderen gewoon graag zichtbare sporen en krassen achter. Rond de leeftijd van 3 beginnen hun tekeningen hun emoties te weerspiegelen. Op 5-jarige leeftijd beginnen ze meer geïnteresseerd te raken in het behagen van volwassenen en zullen ze worden goedgekeurd om kunst te maken. Het begrijpen van deze stadia kan ons helpen kinderen te begeleiden om zich creatief uit te drukken.

2. Hoe om te gaan met artikelen en tekeningen?

Ik geloof in het belang van het omarmen van de creativiteit van kinderen zonder hun ideeën te verwerpen of een oordeel te vellen. De stem van een kind wordt immers luid en duidelijk gehoord door hun kunstwerken.

De tekening van een kind weerspiegelt hun perceptie van de wereld om hen heen en hun innerlijke gevoelens. Leg dus nooit beperkingen of druk op hun artistieke uitingen. Laat ze creatief zijn en ontdek hun unieke perspectief door middel van hun kunst.

Hoe om te gaan met artikelen en tekeningen wk

Hoe om te gaan met artikelen en tekeningen

Ik begrijp dat wanneer we onze creativiteit beginnen te verkennen, het normaal is dat onze tekeningen zich overal verspreiden – zelfs op meubels en muren. Dit is gewoon onze wens om te testen en te zien waartoe we in staat zijn. In plaats van deze impulsen te bekritiseren, zouden we ze op een meer gecontroleerde manier moeten aanmoedigen. Laten we een speciale ruimte bieden aan onze beginnende artiesten om hun fantasie de vrije loop te laten en hun stempel te drukken zonder rommel in huis achter te laten.

Bekijk meer  4 tips om kinderen kleuren te leren herkennen | WK (World Kids)

De tekeningen van een kind kunnen meer overbrengen dan alleen hun artistieke capaciteiten. Het kan hun angsten, ongemakken en moeilijkheden onthullen. Daarom is het belangrijk om niet alleen op hun tekeningen te focussen, maar ook aandacht te schenken aan wat ze zeggen en ze discreet te observeren. Laten we dus het belang van brieven en tekeningen inzien en de emoties van onze kinderen beter begrijpen.

3. Waar moet je op letten?

De kalmte van een kind heeft grote invloed op het gebied van hun tekening op het papier. Als het kind rustig is, kunnen ze de hele kamer vullen met hun kunstwerken. Als ze zich echter rusteloos of angstig voelen, moedig ze dan aan om even de tijd te nemen om te ontspannen en te kalmeren voordat ze aan hun meesterwerk beginnen.

Een lichte aanraking van het papier kan enige onzekerheid onthullen, terwijl een stevige greep vertrouwen en onbevreesdheid uitstraalt. Kijk eens naar de psychologie achter de manier waarop we ons gereedschap vasthouden en wat dat zegt over de manier waarop we denken.

De kleur die je kiest kan veel zeggen over je persoonlijkheid. Gedurfde kleuren hebben de neiging om verlegenheid te tonen, terwijl gedurfde en heldere kleuren een extravert karakter tonen. Dus wees niet bang om je ware kleuren te omarmen!

Concluderen:

Als tekenleraar moedig ik ouders aan om de tekeningen van hun kinderen te koesteren door ze te bewaren en te dateren. Dit biedt een unieke kans om hun artistieke vooruitgang in de loop van de tijd te volgen en te zien hoe ze de wereld om hen heen waarnemen. Mis de kans niet om getuige te zijn van de artistieke ontwikkeling van uw kind!

Bekijk meer  Hoe maakt kleur een verschil in de klas? | WK (World Kids)