Kerstboom tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK

Kerstmis staat voor de deur en een van de dingen die we allemaal graag doen, is onze huizen versieren met kerstbomen! Terwijl sommigen er de voorkeur aan geven om vooraf versierde bomen te kopen of een team in te huren om er een op te zetten, vinden anderen het leuk om ze zelf te tekenen. Een kerstboom tekenen lijkt misschien moeilijk, maar met een paar eenvoudig te volgen stappen kun je je eigen feestelijke boom maken!

STAP 1: Markeer de breedte en hoogte van de afbeelding. Voeg richtlijnen toe voor de kerstboom. Voeg een lijn toe door het midden.

Kerstboom tekenen1

STAP 2: Teken de stam en de voet van de boom. Definieer de plaatsen voor cadeautjes.

Kerstboom tekenen2

STAP 3: Teken de vorm van de kerstboom en de cadeautjes.

Kerstboom tekenen3

STAP 4: Voeg de onderkant van de boom toe en een ster bovenop.

Kerstboom tekenen4

STAP 5: Maak een schets van de bovenkant van de doos en een slinger op de kerstboom.

Kerstboom tekenen5

STAP 6: Trek linten op de cadeautjes, speelgoed en kaarsen.

Kerstboom tekenen 6

STAP 7: Werk aan de figuur en let vooral op kleine details. Voeg kaarsvlammen, dennennaalden en strikken toe aan de cadeautjes.

Kerstboom tekenen7

STAP 8 Maak een contour van de kerstboom en probeer de dikte en donkerheid van de lijn te variëren. Voeg meer detail toe en voeg de vloer toe. Wis alle hulplijnen.

Kerstboom tekenen8

Een kerstboom tekenen is een leuke activiteit waar iedereen voor de feestdagen van kan genieten. Met behulp van dit stappenplan teken je binnenkort als een pro een prachtige kerstboom. Alles wat je nodig hebt, is wat papier, een potlood en wat basisbenodigdheden om te beginnen. Of je nu op zoek bent naar een leuke vakantie-activiteit om met je gezin te doen, of gewoon wilt pronken met je tekenkunsten, een kerstboom tekenen is de perfecte manier om in de feeststemming te komen. Dus waar wacht je op? Ga tekenen!

Bekijk meer  Kasteel tekenen