Kasteel tekenen

Kastelen zijn al eeuwenlang een architectonisch wonder en vertegenwoordigen een tijdperk van ridderlijkheid, royalty en intriges. Het zijn symbolen van macht, grootsheid en luxe die altijd een mysterieuze sfeer hebben gehad. Hoewel we niet terug in de tijd kunnen reizen om de grootsheid van een majestueus kasteel te ontdekken, kunnen we ze vandaag de dag altijd tekenen. Als het tekenen van een kasteel een uitdaging lijkt, kun je er zeker van zijn dat het ongelooflijk eenvoudig is en dat iedereen met liefde voor kunst het kan doen. Als je graag wilt leren hoe je eenvoudig een kasteel tekenen makkelijk, volgen hier enkele stappen die je kunt volgen:

STAP 1: Markeer de breedte en hoogte van de afbeelding. Teken instructies voor de torens en specificeer de algemene verhoudingen van het kasteel.

Kasteel tekenen4

STAP 2: Teken met lichte lijnen de volledige vorm van kasteel Neuschwanstein.

Kasteel tekenen9

STAP 3: Definieer de vorm van de torens.

Kasteel tekenen3

STAP 4: Schets een poort en een klein gebouw in de linkerhoek van de afbeelding.

Kasteel tekenen5

STAP 5: Teken ramen uit en voeg lijnen toe voor een dak, waar dat nodig is.

Kasteel tekenen8

STAP 6: Voeg details toe.

Kasteel tekenen1

STAP 7: Werk zorgvuldiger aan kasteel Neuschwanstein, de componenten en onderdelen ervan.

Kasteel tekenen2

STAP 8: Contour, probeer de dikte en zwartheid van de lijn te variëren. Voeg meer details en bomen toe. Wis alle instructies.

Kasteel tekenen6

Kastelen begrijpen:

Een kasteel is een grote versterkte residentie gebouwd in de Middeleeuwen, voornamelijk ter bescherming tegen indringers. Ze werden gebouwd met dikke muren, wachttorens, grachten, ophaalbruggen en diverse andere verdedigingsmechanismen om een ​​belegering te weerstaan. Ze dienden als de zetel van de macht en de residentie van heren, ridders en vorsten. Tegenwoordig zijn kastelen symbolen van de geschiedenis en populaire toeristische attracties.

Bekijk meer  Leeuwen tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK

Geschiedenis van kastelen:

Het kasteelconcept dateert uit de 9e eeuw en ze werden gebouwd om degenen die erin woonden te beschermen tegen indringers. De eerste kastelen waren van hout en pas later werden ze van steen gemaakt. Kastelen in Europa hadden in de Middeleeuwen en tijdens de Renaissance vaak een militair of defensief doel om te beschermen tegen vijandelijke aanvallen. Japan had ook kastelen, maar hun prioriteit was niet de verdediging, maar de status en controle over gebieden. Kastelen werden in die tijd vaak over een lange periode gebouwd, met toevoegingen jaren na de eerste bouw.

Tips om een ​​kasteel te tekenen:

Een van de belangrijkste dingen die je moet leren bij het tekenen van een kasteel is het opdelen in vormen. Teken de rechthoeken voor de muren, vierkanten voor de torens, driehoeken voor de daken en cirkels voor de kleine torenspitsen die het dak van het kasteel sieren. Het is essentieel om te onthouden dat de kastelen historisch gezien werden gebouwd met symmetrie in gedachten. Het is altijd een goede gewoonte om de torens eerst met potlood te tekenen en dan de muren, de poort en de gracht toe te voegen. Zodra je de basisstructuur van het kasteel hebt, voeg je schaduwen toe aan het kasteel om textuur te creëren. Gebruik ten slotte pen en inkt om de details in te tekenen.

Andere tekentechnieken:

Perspectieftekenen kan een kasteel de indruk geven alsof het hoog en trots staat. Gebruik de verdwijnpuntmethode om de achtermuur van het kasteel te tekenen die niet zichtbaar is. Deze techniek helpt ook om het kasteel een gevoel van hoogte, diepte en afstand te geven. Je kunt ook een vleugje kleur toevoegen om het kasteel tot leven te brengen. Verf de kasteelmuren grijs, bruin of lichtgeel en het dak met warm rood. Voeg een groene achtergrond toe aan de tekening om diepte te creëren.

Bekijk meer  Slang tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK

Conclusie:

Kastelen tekenen kan een heerlijke ervaring zijn. Het laat je terug in de tijd reizen, laat je creatief zijn en laat je fantasie de vrije loop. Kastelen waren een manier van leven en een integraal onderdeel van de geschiedenis. Door enkele eenvoudige technieken te gebruiken, kan het tekenen van een kasteel gemakkelijk en leuk zijn voor kunstenaars van elk niveau. Zodra je vormen leert begrijpen, kun je verschillende soorten kastelen tekenen die perfect zijn voor je artistieke reis. Dus ga je gang, pak dat potlood en begin met tekenen.