Hond tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK

Een hond is een schattig wezen dat in verschillende vormen, maten en rassen verkrijgbaar is. Ze zijn een van de meest loyale metgezellen die je kunt hebben en ze brengen eindeloze vreugde in je leven. Als je een kunstliefhebber bent, kan het tekenen van honden een van de dingen zijn die je wilt leren.

Of je nu een beginner of een ervaren artiest bent, in deze blogpost vind je handige tips waarmee je honden kunt tekenen als een professional. Laten we dus in de wereld van honden duiken en leren ze op de gemakkelijkste manier te tekenen!

Hond tekenen banner

Begrijp de anatomie van een hond

Een van de meest kritische aspecten van het tekenen van een hond is het begrijpen van de anatomie. Honden zien er misschien eenvoudig uit, maar ze hebben complexe lichaamsstructuren. Begin met het bestuderen van de basisvormen waaruit het lichaam van een hond bestaat, zoals cirkels, ovalen en driehoeken. Besteed aandacht aan de verhoudingen van verschillende lichaamsdelen, zoals het hoofd, lichaam en benen. Als je eenmaal de anatomie van een hond begrijpt, wordt het gemakkelijker om ze te tekenen.

Begin met eenvoudige vormen

Nu je de anatomie van een hond begrijpt, is het tijd om ze te gaan tekenen. Begin met eenvoudige vormen zoals cirkels en ovalen om de basisstructuur van het hondenlichaam te schetsen. Voeg vervolgens complexere vormen toe om de details te creëren, zoals de oren, neus en staart. Het is essentieel om de tijd te nemen en geduld te hebben bij het tekenen. Maak je geen zorgen als je eerste paar pogingen er niet perfect uitzien – oefening baart kunst.

Bekijk meer  Minion Tekenen

Details toevoegen

De volgende stap is het toevoegen van details aan uw tekening. Deze omvatten de vacht, gelaatstrekken en textuur van het lichaam van de hond. Gebruik verschillende potloden of penselen om diepte en textuur in je tekening te creëren. Om een realistische vacht te tekenen, begin je met de omtrek van de vacht en werk je naar binnen toe. Gebruik korte, snelle bewegingen om de textuur van de vacht te creëren.

Experimenteer met verschillende rassen

Er zijn veel hondenrassen om uit te kiezen, zoals de mopshond, bulldog, golden retriever en chihuahua. Elk ras heeft een uniek uiterlijk, dus het is essentieel om de kenmerken van elk ras te bestuderen voordat je het tekent. Experimenteer met verschillende rassen om variatie aan uw tekeningen toe te voegen.

Oefen, oefen, oefen

De sleutel tot het tekenen van honden (of wat dan ook) is om zoveel mogelijk te oefenen. Hoe meer je oefent, hoe beter je wordt in het tekenen van honden. Maak elke dag of week wat tijd vrij om het tekenen van honden te oefenen. Wees niet bang om jezelf uit te dagen – probeer honden in verschillende posities te tekenen, zoals rennen, zitten of slapen.

Hier zijn de gedetailleerde instructies van tekenleraar Becky Gomez om je te helpen op de gemakkelijkste manier te honden tekenen:

STAP 1: Markeer de breedte en hoogte van de afbeelding. Teken twee ovalen voor het hoofd en lichaam van de Puggle. Trek een lijn die zal fungeren als het midden van zijn kop.

Hond tekenen2

STAP 2: Teken vormen voor het lichaam en de nek van het dier. Voeg een vloeiende richtlijn voor zijn staart toe.

Bekijk meer  Dino tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK

Hond tekenen3

STAP 3: Gebruik richtlijnen om plaatsen voor de benen, ogen en neus van de Puggle te definiëren.

Hond tekenen4

STAP 4: Schets de poten, voeten, neus en oren van het dier.

Hond tekenen5

STAP 5: Teken de ogen, staart, neus en tenen van de Puggle. Schets zijn mond en kraag. Let op de vorm van het oor.

Hond tekenen6

STAP 6: Werk aan het hele figuur, met speciale aandacht voor details.

Hond tekenen7

STAP 7: Contour de Puggle en probeer de dikte en donkerheid van de lijn te variëren. Voeg meer details toe en voeg de grond toe. Wis alle hulplijnen.

Hond tekenen8