Hoe leer je goed en binnen de marges kleuren | WK (World Kids)

Kinderen op de basisschool krijgen niet zonder reden vele kleur- en tekentaken in hun eerste twee jaar. Het is namelijk bewezen dat deze activiteiten een cruciale rol spelen bij het leerproces van schrijven, zoals ik eerder vermeldde bij voordrukken en receptschrijven.

De vertrouwde viltstiften van de kleuterschool maken steeds vaker plaats voor kleurkrijt. Het gebruik van pastelkleuren vereist betere handcontrole en zorgvuldige druk, vergelijkbaar met schrijven op papier. Ontdek de voordelen van deze nieuwe trend in kleurtechnologie.

Om ervoor te zorgen dat ons verzoek om te kleuren onze kinderen niet belastend is, is het belangrijk om hen de juiste tools te geven om het snel en goed te doen. We moeten voorkomen dat we onze kinderen verkeerd laten kleuren.

Hoe leer je goed en binnen de marges kleuren

Hoe u de juiste hulpmiddelen kiest

Kies zorgvuldig de juiste kleurpotloden voor kinderen om krijten en extra werk te voorkomen. Kies potloden met een zachte lood om een egale en sterke kleur te krijgen. Kleurpotloden zijn het belangrijkste hulpmiddel voor kinderen om te tekenen, dus maak de juiste keuze!

Laat je niet verleiden door goedkope pastelkleuren. Ik heb dit al vaak geprobeerd en er altijd spijt van gehad. Na de eerste keer vallen breken de potloden en slijten ze snel. Bovendien kleuren ze doorgaans niet goed, waardoor kinderen vermoeid raken en het resultaat teleurstellend is. Investeer in kwaliteitspotloden voor een beter en bevredigender eindresultaat.

Zorg dat jouw kind altijd goed voorbereid is met scherpe potloden en een geordend etui. Een dozen slijper is daarbij een onmisbaar hulpmiddel. Controleer het etui regelmatig in het weekend en kleur de geruite potloden bij, vul de ontbrekende kleuren aan. Als ouder geef je jouw kind de beste start voor een succesvol schooljaar.

Bekijk meer  Kleuractiviteiten voor peuters, kleuterschool | WK (World Kids)

Hoe leer je goed en binnen de marges kleuren

Enkele trucs

  • Zorg na het aanschaffen van het passende gereedschap voor de juiste techniek.
  • Leer eerst de contouren van de tekening inkleuren om gemakkelijk binnen de lijnen van het personage te blijven.
  • Om een gelijkmatige kleur te creëren, moeten kinderen korte streken maken en deze altijd in dezelfde richting uitvoeren.
  • Als je een groot oppervlak moet kleuren, dan is poedertechnologie de ideale keuze.
  • Maak het inkleuren van delen van je tekening een fluitje van een cent met onze handige tool! Zo kan je bijvoorbeeld in een mum van tijd de lucht of het gras inkleuren.
  • Slijp je potlood direct op je tekening, veeg de houtkrullen weg en voeg kleur toe met je vingertoppen. Zo gemakkelijk is het!
  • De enige reden om voorzichtig te zijn, is dat de pennen snel verslijten als ze op deze manier worden gebruikt.
  • Tekenkunst is belangrijk om schrijfvaardigheden te ontwikkelen, maar dit betekent niet dat elk kind een Van Gogh hoeft te zijn. Ouders en leerkrachten, onthoud dit goed!