Harry Potter tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK

Harry Potter is een fictief personage bedacht door de Britse auteur J.K. Rowling. Hij is de hoofdpersoon van de boekenreeks “Harry Potter” en werd later aangepast tot een succesvolle filmfranchise. Harry Potter is een jonge tovenaar die op zijn elfde verjaardag zijn magische erfgoed ontdekt en naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus gaat om magie te leren en verschillende avonturen te beleven.

Harry Potter tekenen5

Een portret van Harry Potter tekenen kan een leuke en creatieve bezigheid zijn! Hier is een zelfstudie in 7 stappen om je te helpen een eenvoudig en gemakkelijk te volgen portret van het iconische personage te tekenen:

Stap 1: Teken de omtrek van het hoofd

Harry Potter tekenen6

Begin met het tekenen van een middelgrote cirkel nabij het midden van het papier. Dit wordt de omtrek van Harry’s hoofd.

Stap 2: voeg gezichtsrichtlijnen toe

Harry Potter tekenen1

Trek een verticale lijn van de bovenkant naar de onderkant van de cirkel en een horizontale lijn door het midden. Deze lijnen helpen u bij het positioneren van de gelaatstrekken.

Stap 3: Schets de ogen

Harry Potter tekenen9

Teken boven de horizontale lijn twee amandelvormige ogen. Plaats ze op gelijke afstand van de verticale lijn en laat wat ruimte ertussen voor de neus.

Stap 4: Teken de glazen

Harry Potter tekenen3

Teken binnen elke oogvorm een kleinere cirkel voor de bril. Verbind de cirkels met een rechte lijn over de neusbrug.

Stap 5: Voeg de neus en mond toe

Harry Potter tekenen4

Teken onder de bril een kleine, gebogen lijn voor de neus. Teken vervolgens een licht gebogen lijn onder de neus voor de mond.

Stap 6: Teken het iconische litteken en haar van de bliksemschicht

Bekijk meer  Paard tekenen makkelijk bij Kleuplaten WK

Harry Potter tekenen7

Teken op Harry’s voorhoofd een litteken in de vorm van een bliksemschicht. Schets vervolgens zijn warrige haar rond het voorhoofd en de zijkanten van het gezicht.

Stap 7: Voltooi het portret

Harry Potter tekenen8

Wis alle onnodige hulplijnen en maak de lijnen van de definitieve tekening donkerder. Als je wilt, kun je kleur toevoegen om je Harry Potter-portret tot leven te brengen!

Tot slot, de reis om een fantastisch Harry Potter-portret te maken is volbracht. Door deze stappen te volgen, kunt u een ongelooflijk kunstwerk maken waar u trots op kunt zijn en dat u kunt bewonderen. Harry Potter is een icoon geworden voor de komende generaties, en het tekenen van portretten biedt een perfecte uitlaatklep om het geweldige personage uit te drukken en te eren. Neem deze gids als uitgangspunt, verander en varieer hem zodat uw kunst uniek en persoonlijk voor u wordt. Veel schetsplezier!