Giraffe tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK

Giraffen zijn een van de meest fascinerende wezens in het dierenrijk. Van hun kenmerkende plekken tot hun lange, elegante nekken, giraffen zijn echt een lust voor het oog. Als tekenleraar geloof ik dat het tekenen van giraffen niet alleen een leuke en plezierige manier is om je kunstvaardigheden te verbeteren, maar ook een uitstekende manier om meer te weten te komen over deze majestueuze wezens. In deze gids zal ik je door elke stap leiden om te leren hoe je Giraffe tekenen makkelijk.

STAP 1: Markeer de breedte en hoogte van de afbeelding. Teken een ovaal voor het hoofd en een cirkel voor het lichaam van de giraf. Voeg een lijn toe die zal fungeren als het midden van het hoofd.

Giraffe tekenen1

STAP 2: Teken met twee vloeiende lijnen de vorm van de nek en rug van de giraf.

Giraffe tekenen2

STAP 3: Definieer de poten en hoeven.

Giraffe tekenen3

STAP 4: Schets het gezicht, de staart en de borst van de giraf.

Giraffe tekenen4STAP 5: Teken richtlijnen voor zijn poten, oren en hoorns.

Giraffe tekenen5

STAP 6: Teken de gewrichten en hoeven van de giraf af. Definieer de plaatsen voor zijn ogen. Voeg details toe aan de vorm van het hoofd en de staart.

Giraffe tekenen 6

STAP 7: Werk aan de figuur van de giraf en let daarbij op details. Teken een manen en een staartplukje.

Giraffe tekenen7

STAP 8: Contour, proberen de dikte en zwartheid van de lijnen te variëren. Voeg gras toe. Wis alle hulplijnen.

Giraffe tekenen8

Het tekenen van een giraffe kan een ontmoedigende taak zijn, maar met oefening en geduld kan iedereen een prachtige giraffetekening maken. Maak je geen zorgen over kleine onvolkomenheden, omarm je creativiteit en teken een giraf die jouw visie weerspiegelt. Onthoud dat oefening kunst baart, dus blijf je tekenvaardigheden verfijnen en wie weet heb je een toekomst in de kunst. Veel plezier met tekenen!

Bekijk meer  Mickey mouse tekenen