Eiffeltoren tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK

De Eiffeltoren is een van de meest iconische bouwwerken ter wereld. Gebouwd aan het einde van de 19e eeuw door Gustave Eiffel, is het een symbool van Parijs geworden en een populaire bestemming voor zowel toeristen als kunstenaars. Voor degenen die graag schetsen en tekenen, is het leren Eiffeltoren tekenen een lonende uitdaging die je vaardigheden en creativiteit kan vergroten. In dit bericht zullen we je door enkele eenvoudige stappen leiden om de Eiffeltoren met vertrouwen en stijl te tekenen.

eiffeltoren tekenen6

STAP 1: Markeer de breedte en hoogte van de Eiffeltoren. Definieer met lichte lijnen de algemene verhoudingen. Voeg een lijn toe die zal fungeren als het midden ervan.

eiffeltoren tekenen9

STAP 2: Teken de algemene vorm van de toren.

eiffeltoren tekenen1STAP 3: Schets een kelder en ijzeren platforms. Geef de verhoudingen aan.

eiffeltoren tekenen4

STAP 4: Voeg de vormen van secties toe.

eiffeltoren tekenen5

STAP 5: Markeer de verhoudingen van details.

eiffeltoren tekenen8

STAP 6: Voeg meer lijnen toe om de vorm van de Eiffeltoren weer te geven.

eiffeltoren tekenen7

STAP 7: Teken de bogen en het bovenste platform.

Eiffeltoren tekenen7

STAP 8: Detailleer de Eiffeltoren.

eiffeltoren tekenen3
STAP 9: Contour, meer details en gras toevoegen. Wis alle richtlijnen.

eiffeltoren tekenen2

De Eiffeltoren is een iconisch bouwwerk dat moeilijk te tekenen kan zijn, maar met een beetje oefening en geduld kan iedereen leren hoe het te schetsen. Door de bovenstaande stappen te volgen, kunt u eenvoudig een prachtige tekening van de Eiffeltoren maken die indruk zal maken op uw vrienden en familie. Of je het nu aan je kunstportfolio wilt toevoegen of gewoon wilt genieten van het tekenproces, het tekenen van de Eiffeltoren is een lonende ervaring die je niet snel zult vergeten.

Bekijk meer  Banaan tekenen