Eekhoorn tekenen

Eekhoorns zijn een van de meest voorkomende wezens in onze achtertuinen, parken en bossen. Ze zijn snel, wendbaar en vol grenzeloze energie. In deze blogpost onderzoeken we wat eekhoorns zijn, leren we iets over hun gedrag en, belangrijker nog, hoe we deze wonderlijke wezens gemakkelijk kunnen tekenen.

Wat is een eekhoorn?

Eekhoorns zijn kleine knaagdieren met borstelige staarten die in bosgebieden over de hele wereld voorkomen. Afhankelijk van de soort kunnen eekhoorns variëren in grootte, kleur en gedrag. Over het algemeen hebben eekhoorns een klein, compact lichaam, korte poten en een lange, borstelige staart. Ze staan bekend om hun stoeiende, speelse gedrag en hun voorliefde voor boomhoppen, het bewaren van noten en het eten van eikels. In stedelijke gebieden wonen eekhoorns soms op zolders, garages of zelfs verlaten auto’s.

Eekhoorn tekenen4

Hoe teken je een eekhoorn?

Er zijn verschillende benaderingen die je kunt volgen bij het tekenen van eekhoorns, afhankelijk van de stijl en emotie die je wilt overbrengen. Hier is onze stapsgewijze handleiding voor het Eekhoorn tekenen makkelijk:

STAP 1: Markeer de breedte en hoogte van de afbeelding. Teken twee ovalen voor het hoofd en het lichaam van de oostelijke grijze eekhoorn. Teken een vloeiende lijn, die zal fungeren als het midden van zijn hoofd.

Eekhoorn tekenen7

STAP 2: Definieer met vloeiende lijnen de vormen van de nek en staart van de eekhoorn.

Eekhoorn tekenen10

STAP 3: Voeg richtlijnen toe voor de benen en voeten. Definieer de plaatsen voor de ogen van de oostelijke grijze eekhoorn met een lijn.

Eekhoorn tekenen6

STAP 4: Teken de vormen van benen, voeten en oren.

Bekijk meer  Narcissen tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK

Eekhoorn tekenen5

STAP 5: Omlijn de oren, het gezicht (snuit) en de staart.

Eekhoorn tekenen1

STAP 6: Teken het oog en de tenen van de oostelijke grijze eekhoorn af.

Eekhoorn tekenen3

STAP 7: Werk aan de figuur en let vooral op de details.

Eekhoorn tekenen2

Tips voor het tekenen van eekhoorns

Als je oefent met het tekenen van eekhoorns vanuit verschillende hoeken, krijg je een beter idee van hun vorm en vorm.
Gebruik verschillende tinten bruin, grijs, beige en wit om de eekhoorn er realistisch uit te laten zien.
Vergeet niet dat eekhoorns verhoudingsgewijs grote ogen en ronde oren hebben.

Een paar interessante feiten over eekhoorns

Eekhoorns hebben een ongelooflijk reukvermogen en vertrouwen op hun vermogen om geuren te detecteren om voedsel te vinden en te navigeren.

Eekhoorns hebben ongelooflijk scherpe tanden en ze gebruiken deze tanden om door noten, zaden en fruit te knagen.
Vliegende eekhoorns vliegen niet echt, maar kunnen door de lucht glijden met behulp van de huidflappen tussen hun poten.

Conclusie:

Eekhoorns zijn fascinerende wezens, en er meer over leren is een prachtige manier om dichter bij de natuurlijke wereld te komen. Eekhoorns tekenen kan een leuke en lonende ervaring zijn, vooral als je de bovenstaande stappen en tips volgt. Pak dus een potlood, kies een referentiefoto en laat je fantasie de vrije loop!