Ananas tekenen

Ananas staat sinds het koloniale Amerika synoniem voor gastvrijheid, waar ananas een symbool was van welkom en rijkdom. Het is geen verrassing dat ananas nog steeds een populaire vrucht is waar veel mensen van houden. Maar wat is een ananas? Het is een tropische vrucht met een puntige kroon en zoet, sappig vruchtvlees dat van binnen geel is. Interessant is dat ananas niet alleen heerlijk eten is, maar ook een grote bron van artistieke inspiratie kan zijn, bijvoorbeeld als onderwerp om te tekenen. In dit bericht laten we zien hoe je eenvoudig een Ananas tekenen met de volgende stappen:

STAP 1: Markeer de breedte en hoogte van de ananas. Teken een ovaal voor de vrucht. Voeg een lijn toe, die als middelpunt ervan zal fungeren.

Ananas tekenen9

STAP 2: Definieer met een ovaal de “onderkant” van de kroon. Teken er een richtlijn voor en definieer de algemene vorm ervan.

Ananas tekenen3

STAP 3: Voeg meer lijnen toe om de vorm van de ananas weer te geven. Geef richtlijnen af voor het lagere niveau van de bladeren.

Ananas tekenen4

STAP 4: Ga door met het toevoegen van richtlijnen voor bladeren, van onder naar boven.

Ananas tekenen7

STAP 5: Definieer de vormen voor de rest van de bladeren, waarbij de laagste de meest gebogen is.

Ananas tekenen2

STAP 6: Eindig met de bladeren.

Ananas tekenen8

STAP 7: Werk aan de hele figuur en besteed speciale aandacht aan details.

Ananas tekenen6

STAP 8: Maak een contour van de ananas en probeer de dikte en zwartheid van de lijn te variëren. Voeg meer details en een tabel toe. Wis alle richtlijnen.

Bekijk meer  Paard tekenen makkelijk bij Kleuplaten WK

Ananas tekenen5

Anatomie van ananas:

Het begrijpen van de structuur van een ananas is essentieel voordat je een ananas tekent. Het eerste dat opvalt is de punt van de vrucht, het groepje bladeren bovenaan. Het volgende is de stengel of het vruchtvlees van de ananas, dat ruitvormige schubben heeft die van boven naar beneden lopen en eindigen in een scherpe punt. Ten slotte heeft de huid een textuur die lijkt op schubben.

Basisvormen:

Het schetsen van basisvormen is een handige manier om te beginnen met het tekenen van een ananas. Begin met een ovaal en schets vervolgens een paar diagonale lijnen van boven naar beneden om de schubben van de ananas weer te geven. Teken vervolgens dunne gebogen lijnen op de diagonalen van de schaal, wat aangeeft dat de schaal driedimensionaal is. Vanaf daar perfectioneer je de ananasvorm en voeg je details toe zoals een kroon.

Kleur:

Het kleuren van de ananas is een van de leukste onderdelen van het tekenen ervan. Het vruchtvlees van de ananas kan in kleur variëren van lichtgeel tot felgeel, dus bepaal welke kleur je wilt gebruiken. Gebruik kleurpotloden of waterverf om een ​​verloopeffect op de ananasschubben te creëren. Probeer meerdere tinten groen of geel te gebruiken om diepte en nuance aan de kroon toe te voegen.

Licht en textuur:

Licht en textuur kunnen een groot verschil maken in je ananastekening. Experimenteer met het veranderen van de hoek van de lichtbron om te bepalen waar schaduwen en hooglichten vallen. Voeg textuur toe aan de ananashuid met behulp van de arceer- of kruistechniek. Gebruik een donkerdere potloodkleur voor spleten om de textuur te benadrukken.

Bekijk meer  Kat tekenen makkelijk bij Kleurplaten WK

Oefenen:

Oefenen is de sleutel tot het leren van elke tekentechniek, inclusief het tekenen van een ananas. Ga door met het oefenen van vormen, kleuren en belichtingstechnieken op verschillende maten en stijlen ananas. Maak een schetsdagboek of voorbeeldpapier en gebruik extra stukjes papier om technieken te perfectioneren, of nodig een vriend uit om mee te doen en samen te tekenen.

Conclusie:

Het tekenen van een ananas is helemaal niet ingewikkeld; Het begint allemaal met het observeren van de anatomie, het schetsen van basisvormen, het toevoegen van kleuren, texturen, schaduwen en lichtbronnen om je meesterwerk samen te brengen. Als u eenmaal begint, zult u zich realiseren hoe leuk en gemakkelijk het is om ananassteek te gebruiken om iets visueel boeiends en unieks te creëren. Met voldoende toewijding kan iedereen gemakkelijk leren hoe je een van ’s werelds favoriete tropische vruchten kunt tekenen.