3 leuke manieren waarop kinderen kunnen tekenen met gewone materialen | WK (World Kids)

Ontdek de verfrissende creatieve kunst van schilderen en leer vaardigheden zoals precisie, verbeeldingskracht, kleurgebruik en het uitdrukken van emoties.

3 leuke manieren waarop kinderen kunnen tekenen met gewone materialen

3 leuke manieren waarop kinderen kunnen tekenen met gewone materialen

Verras je kinderen met creatieve alternatieven voor potloden en stiften! Laat ze experimenteren met waterverf, acryl en huis-tuin-en-keuken materialen. Deze tools zijn perfect voor kinderen vanaf 4-5 jaar, maar met wat extra toezicht kunnen ook jongere kinderen er plezier aan beleven. Zorg wel eerst voor een opgeruimd huis!

Materiaal:
– karton (eventueel karton van het apparaat). hieronder om te voorkomen dat je de hele tafel schildert)
– aquarellen
– penseel
– rietje
– wattenstaafje
– oude tandenborstel

1. Stro schilderen

Leerzaam en leuk: schilder een boom met kinderen! Pak wat aquarellen en een penseel en breng vrolijke kleuren aan op karton of papier. Gebruik niet te veel water, anders gaat het papier kapot. Gebruik een rietje om de verf uit te blazen en maak de boom prachtig met verschillende uitlopende takken. Perfect voor een educatieve en creatieve middag met het gezin.

2. Schilderen met wattenstaafjes

Schilderen met een wattenstaafje is een leuke en makkelijke activiteit voor kinderen van alle leeftijden. Met gekleurde wattenstaafjes kunnen ze stippen tekenen op papier, of het nu met aquarel of acryl is. En wat dacht je van een leuke decoratie? Maak een boom van stro en versier deze met bloemen van wattenstaafjes!

3. Schilderen met een tandenborstel

Voor kinderen vanaf 5 jaar raden we aan om te schilderen, omdat het spuiten van verf op het doek best lastig kan zijn voor jongere kinderen. Maar geen zorgen, het is een leuke uitdaging en het resultaat is geweldig!

Bekijk meer  Wat is de kleurencombinatieregel? | WK (World Kids)

Maak kunst met een oude tandenborstel! Week de tandenborstel in verf en breng de verf aan op papier met je vingers of een stok. Door verschillende kleuren te gebruiken kun je prachtige resultaten krijgen. Probeer objecten op het papier te plaatsen om witte delen te creëren en schilder ze op een andere manier. Leg blaadjes op het papier voor een extra mooi effect. We hebben het uitgeprobeerd met een dolfijnvormige didò en de deksel van een maanpot. Doe je mee?

Creëer echte meesterwerken door vormen uit te knippen uit het tweede, kleurrijke vel en deze op het eerste vel te plakken. Maak verschillende overgangen en verras niet alleen jezelf maar ook je ouders! Perfect voor creatieve zielen die iets nieuws willen proberen.